Ne apropiem cu pași rapizi de Campionatul European din 2024, care va începe exact pe data de 14 iunie.

Acest campionat, la fel ca și cel mondial, se diferențiază de alte competiții precum UEFA Champions League, care are loc anual.

Această raritate în organizare poate contribui la așteptările ridicate pentru Campionatele Europene și Mondiale, care au loc odată la 2, respectiv 4 ani.

Fac ca aceste evenimente să fie speciale și atrag un interes sporit din partea fanilor din întreaga lume.

Care este meciul programat pentru prima zi?

Pe 14 iunie, Germania va deschide turneul la ora 22:00, jucând împotriva Scoției pe stadionul Bayern München din München.

Când va juca România?

România va intra în competiție cu trei zile mai târziu, într-o zi de luni, pe 17 iunie, întâlnind câștigătoarea de pe ruta B a play-off-ului, ce include echipe precum Ucraina, Israel, Bosnia și Islanda.

Când va avea loc finala la Campionatul European 2024?

Finala va avea loc duminică, 14 iulie 2024 în Berlin.

De ce iubim acest sport?

Fotbalul este atât de iubit pentru că are capacitatea de a ne uni ca și comunitate și de a ne oferi distracție și entuziasm, făcându-ne să uităm de plictiseală și să ne conectăm într-un mod special și plin de pasiune.

În fotbal, nu ar trebui să existe ură sau dușmănie față de echipa adversă sau altceva. Trebuie să apreciem și să iubim acest sport într-un mod pașnic și respectuos.

Iată câteva lucruri interesante despre Campionatul European 2024:

Campionatul European de Fotbal a debutat în anul 1960, cu patru echipe participante: Uniunea Sovietică, Iugoslavia, Cehoslovacia și Franța.

În 1992, Danemarca a devenit campioană europeană, deși inițial nu s-a calificat pentru turneu. Ei au fost invitați să participe în locul Iugoslaviei, care a fost exclusă din cauza războiului din Balcani.

Kirichenko a înscris cel mai rapid gol în istoria Campionatului European, pentru Rusia, împotriva Greciei în 2004, la 67 de secunde.

Cristiano Ronaldo este cel mai prolific marcator din istoria Campionatului European, având 14 goluri marcate pentru echipa națională a Portugaliei.

Campionatul European din 1976, găzduit de Iugoslavia, este remarcat pentru numărul mare de goluri înscrise, totalizând 102 goluri în 4 meciuri, fiind ediția cu cele mai multe goluri pe meci.

Unde ne putem uita la Campionatul European din 2024?

Fără griji, nu este necesar să plătiți abonamente sau alte costuri pentru a urmări acest campionat. Toate cele 51 de meciuri vor fi transmise la televizor și în România.

Pro TV va transmite majoritatea meciurilor, desigur gratuit.

Dacă vrei să vezi programul complet al meciurilor, inclusiv zilele și echipele participante, accesează această pagină.

Doriți să discutăm meciurile importante?

Dacă vrei să creăm postări pentru meciurile importante și să ne exprimăm opinia despre ce rezultate vor fi, așteptăm propunerea ta aici.

Dorim să vă oferim un cadou:

Cu ocazia acestui Campionat European, suntem încântați să vă anunțăm că oferim 3 tichete pentru primul meci al României din data de 17 iunie.

Tot ce trebuie să faci este să ne spui echipa preferată din campionat si de ce. Apoi sa distribui această postare.

Vom anunța câștigătorii pe data de 5 Mai.

Ne vedem la Campionatul European și mult succes tuturor!

HAIDE, ROMÂNIA!