PS5 Pro se apropie mai rapid decât ai fi crezut.

Cu lansarea PlayStation 5 (PS5), Sony a continuat tradiția sa de a oferi experiențe de gaming de ultimă generație.

PlayStation 5 a adus o revoluție în lumea gamingului, oferind performanțe uimitoare, grafică deosebită și tehnologii avansate pentru a încânta jucătorii din întreaga lume.

Pentru a prezenta diferența remarcabilă între penultima generație de console, PS4, și noul PS5, voi prezenta diferențele notabile utilizând jocul GTA 5 ca exemplu:

Diferența este extrem de semnificativă, de la texturi până la rezoluție, observăm un salt calitativ remarcabil între cele două generații de console.

Până în prezent, ce informații avem despre PS5 Pro?

Se spune că în trimestrul patru al anului 2024 va fi lansat PS5 Pro.

Această informație a fost menționată în Episodul 295 al podcastului Sacred Symbols de către Colin Moriarty.

Moriarty a afirmat că cineva din cadrul unei „terțe” a primit o prezentare despre PS5 Pro.

El a continuat prin explicarea că acea terță parte a primit aceste informații. Este foarte probabil ca dezvoltatorii să fi avut deja acces la kiturile de dezvoltare.

O putere de peste 2 ori mai mare decât PS5

Conform informațiilor prezentate de RedGamingTech într-un episod de pe YouTube.

Care ar putea fi prețul la PS5 Pro?

Estimăm că prețul PS5 ar putea fi între 600 și 750 dolari, luând în considerare costurile de producție și tehnologiile implicate.

Dorim să subliniem faptul că nicio informație prezentată nu este oficială. Cu toate acestea, există o probabilitate mare ca aceste informații să fie reale.

Merg toate jocurile pe PS5 Pro?

Bineînțeles, PS5 Pro va putea rula aceleași jocuri ca și PS5.

Posibile specificații:

  • Sursele de producție indică faptul că PS5 Pro va dispune de o putere de calcul de 23 de teraflopi, depășind cei 10,28 teraflopi ai lui PS5
  • Viteza de ceas a procesorului și a GPU-ului PS5 Pro va ajunge până la 3,6 GHz, respectiv 2,7 GHz, comparativ cu vitezele actuale de 3,5 GHz pentru procesor și 2,23 GHz pentru GPU ale lui PlayStation 5

Să nu uităm de varianta PS5 Slim!

PS5 Slim se distinge de PS5 doar prin dimensiuni, în timp ce performanța este identică.

Sony numește această consolă „noul PS5”, iar varianta cu disc Blu-Ray este cu 30% mai mică ca volum și cu 18% mai ușoară față de predecesor.

Dimensiunile sale sunt de 358 x 96 x 216 mm și cântărește 3.2 kilograme. Comparativ cu PlayStation 5 care are dimensiunile de 390 x 104 x 260 mm și cântărește 3.9 kilograme.

Prețurile la lansare:

PlayStation 5 a fost anunțat în aprilie 2019 și a fost lansat la data de 12 noiembrie 2020. Prețul de lansare a fost de 499.99$ pentru varianta cu Blu-Ray și 399.99$ pentru varianta digitală.

Concluzia

Prin urmare, având în vedere toate aceste informații, putem deduce că PlayStation 5 Pro are o putere dublă față de PlayStation 5.

Tu ai achiziționa PlayStation 5 Pro? Sau deja deții un PlayStation 5?

Așteptăm răspunsurile tale în secțiunea de comentarii și nu uitați de participarea la concursul nostru!