Durerile de spate pot să apară dintr-o varietate de motive și pot indica și prezența unei alte probleme de sănătate. Se pot rezolva cu exercitii pentru spate. În funcție de originea lor, există diferite tratamente disponibile, cum ar fi medicamentele sau terapiile de recuperare.

În unele cazuri, adoptarea unui stil de viață activ și efectuarea de exercitii specifice pentru spate poate fi suficientă pentru a reduce sau chiar elimina disconfortul.

Unele exercitii pentru spate pot fi declanșate de o serie de factori, incluzând probleme musculare, nervoase, discopatie, artrită sau osteoporoză. De asemenea, o postură inadecvată susținută pentru perioade îndelungate sau accidentările pot contribui la apariția acestor dureri.

Este crucial să căutați asistență medicală de urgență în următoarele situații:

  1. Experimentați amorțeală, furnicături sau slăbiciune musculară în zona inghinală, brațe sau picioare, semnalează posibila afectare a măduvei spinării.
  2. Durerea „coboră” pe spatele piciorului, ceea ce ar putea indica sciatica.
  3. Durerea se intensifică când tușiți sau vă aplecați înainte, un posibil simptom al unei hernii de disc.
  4. Durerile de spate sunt însoțite de febră, senzația de arsură la urinare sau urinare frecventă sau imperioasă, semnalează simptome ale unei infecții urinare.

Aceste indicații pot sugera afecțiuni mai serioase și necesită evaluarea imediată a unui profesionist medical.

Acestea fiind spuse, hai să trecem la exercițiile propriu-zise:

1. Cat Stretch – stretching-ul pisicii – Top in exercitii pentru spate

exercitii pentru spate

Stretching-ul pisicii, cunoscut și sub numele de „Cat Stretch”, este un exercițiu simplu și eficient pentru întinderea și relaxarea mușchilor spatelui și ai coloanei vertebrale.

În timp ce vă aflați în poziția de patruped, arcuiți ușor spatele în sus, inspirând adânc. Apoi îndreptați-l încet în jos, expirând. Această mișcare fluidă ajută la îmbunătățirea flexibilității coloanei vertebrale.

Este important să efectuați exercițiul într-un ritm lent și controlat și să vă ascultați corpul pentru a evita orice disconfort sau tensiune excesivă. Exercitii pentru spate precum stretching-ul pisicii pot contribui semnificativ la menținerea sănătății și flexibilității coloanei vertebrale, fiind parte integrantă a unui regim eficient de îngrijire a spatelui.

2. Stretching-ul spatelui prin rotatie – Top in exercitii pentru spate

exercitii pentru spate

Stretching-ul spatelui prin rotatie este un exercițiu simplu și eficient pentru întinderea mușchilor spatelui și ai coloanei vertebrale.

Începeți culcat pe spate, cu brațele întinse în lateral, apoi rotați genunchii spre o parte, menținând umărul pe podea. Simțiți întinderea și mențineți poziția câteva respirații adânci, apoi schimbați partea. Acest exercițiu ajută la îmbunătățirea flexibilității spatelui și la reducerea tensiunii.

3. Stretching – ridicarea genunchilor de la piept din pozitie culcat

Stretching

Stretching-ul prin ridicarea genunchilor de la piept din poziția culcat este un exercițiu simplu și eficient pentru întinderea mușchilor spatelui și ai coloanei vertebrale.

Pentru a-l face, începeți culcat pe spate, cu picioarele întinse și brațele pe lângă corp. Apoi, îndoiți genunchii și aduceți-i spre piept, încercând să îmbrățișați picioarele cu mâinile sau să le trageți cât mai aproape de piept.

Simțiți întinderea în zona spatelui și mențineți poziția pentru câteva respirații adânci. Acest exercițiu poate ajuta la relaxarea mușchilor spatelui și la îmbunătățirea flexibilității coloanei vertebrale.

Exercitii pentru spate precum stretching-ul genunchilor de la piept sunt esențiale pentru menținerea sănătății și mobilității spatelui.

4. Ridicari de bazin (Podul)

podul

Ridicările de bazin, cunoscute și sub numele de poduri, sunt exerciții eficiente pentru întărirea mușchilor spatelui, fesieri și ai coapselor, contribuind la stabilizarea coloanei vertebrale și îmbunătățirea posturii.

Pentru a le face, începeți culcat pe spate, cu genunchii îndoiți și picioarele lipite de sol, iar brațele întinse pe lângă corp. Apoi, împingând în picioare și în brațe, ridicați lent bazinul de la sol până când corpul formează o linie dreaptă între genunchi și umeri.

Mențineți această poziție pentru câteva secunde, apoi coborâți treptat bazinul înapoi la sol. Repetați de mai multe ori. Acest exercițiu ajută la tonifierea și întărirea mușchilor spatelui, contribuind la prevenirea durerilor și la îmbunătățirea mobilității.

Iată câteva curiozități despre spate

Spatele este o structură complexă și esențială a corpului nostru, formată dintr-o rețea de mușchi, oase și ligamente care susțin și protejează coloana vertebrală.

Pentru a menține sănătatea și mobilitatea acestui sistem, este important să includem în rutina noastră zilnică exercitii specifice pentru spate, precum stretching-ul și întărirea mușchilor.

Aceste exercitii pentru spate contribuie la îmbunătățirea flexibilității și rezistenței musculare, reducând astfel riscul de dureri și afecțiuni asociate spatelui.

Prin adoptarea unei abordări proactive în ceea ce privește îngrijirea spatelui și integrarea exercițiilor adecvate în programul nostru de fitness, putem să ne menținem sănătatea și să avem o calitate mai bună a vieții pe termen lung.

Te-au ajutat aceste exercitii pentru spate?

Lasă-ne un comentariu și poți câștiga premii lunare. Mai multe detalii aici.